top of page

SIL 16 lupa

SIL16 on lennättäjän lupakirja. Se mahdollistaa liiton jäsenelle monipuolisemman harrastustoiminnan mahdollisuudet, kun halutaan harrastaa lennätyspaikkojen ulkopuolella ja toteuttaminen vaatii avoimen kategorian rajoituksista poikkeamista. Kerho voi soveltaa luvan mahdollisuuksia myös omissa tapahtumissaan.
 

Pätevöityminen alkaa verkkokurssista, jossa myös lisätietoa koulutuksesta, lupaehdoista ja vaatimuksista. Vapaus ja turvallisuus alkaa osaamisesta – aloita opiskelu!

Joustavaa harrastamista

SIL 16 kattaa kaikki miehittämättömän ilmailun lajit ja harrastustoiminnan Suomessa.

Lennokkeja, helikoptereita ja pienoisraketteja voi lennättää asianmukaisella alueella 300 m korkeuteen asti ja liidokkeja hetkellisesti myös korkeammalla. FPV-lennätys on sallittua matalalla ilman erillistä ilmatilatarkkailijaa. Keveillä droneilla ja lennokeilla voi toimia myös tiheästi asutuilla alueilla. Lennättäjä voi määritellä suojaetäisyyksien tarpeen tapauskohtaisesti.

Toimilupa ei rajoitu C-merkittyyn kalustoon vaan laitteet voivat olla myös itse rakennettuja. Ainoastaan ilma-alusten suurin lentoonlähtöpaino on määritelty lajikohtaisesti.

Sivuston foorumilla voi esittää aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja löydät lisätietoa SIL 16 luvasta.

dronen_lennättäjät.jpg
Miten tutkinnon voi suorittaa?

Aluksi ota yhteyttä SIL 16 tutkintoja tarjoavaan kerhoon. Kerhot löydät foorumilta. 

 

Seuraavaksi suorita itseopiskelu. Liiton verkkokurssille pääset helposti tästä. 

Lopuksi sovi näyttötutkinto kerhon kanssa ja kun olet läpäissyt sen hyväksytysti, niin olet valmis!

bottom of page