top of page

Kerhoille

Yhdessä olemme enemmän – kerho on luo paikalliset puitteet harrastamiselle ja liitto tuottaa valtakunnallisesti jäsenkerhoilleen valmiit palvelut ja viranomaisluvat. Liitto tarjoaa kerhoille opastusta, koulutusta, kenttien UAS vyöhykkeet, SIL 16 lupajärjestelmän, vakuutukset ja valtakunnallisen edunvalvonnan.

Yleiset kerhoasiat

Kerhon tulee olla Ilmailuliiton jäsenyhdistys sekä rekisteröity PRH:n yhdistysrekisteriin. Kerhon tulee ylläpitää ajantasaista listaa jäsenistään. Jos harrastajaporukkasi ei ole vielä järjestäytynyt niin opastamme tarvittaessa kerhon perustamisessa.

Kerhoissa toimivien harrastajien tulee pääsääntöisesti rekisteröityä Traficomille ja se tapahtuu verkossa www.droneinfo.fi. Kerhojen tulisi noudattaa rekisteröinnistä julkaistua liiton erillisohjetta.

Kerhoasioista löydät lisätietoa helpoiten ”Foorumilta”. Edunvalvonta-asiantuntijalta sekä toimikunta myös auttavat tarvittaessa. 

Lennätyspaikat

Vakiintuneet lennokkikentät ja lentopaikat ovat nykyisin ”sallivia UAS ilmatilavyöhykkeitä”. Niille on myönnetty useita vapautuksia avoimen luokan rajoituksista OPS M1-29 ilmailumääräyksellä eli harrastaminen on hyvin joustavaa ja vapaamuotoista. Vyöhykkeet on tarkoitettu kerhotoimintaan ja turvallisuutta ohjataan paikallisilla kenttäsäännöillä.

 

Sallivia UAS ilmatilavyöhykkeitä perustetaan ilman kustannuksia Ilmailuliiton jäsenkerhoille yhteistyössä viranomaisen kanssa ja niitä voidaan päivittää vuosittain. Vyöhykkeen haku alkaa ottamalla yhteyttä liiton edunvalvonta-asiantuntijaan kerhon vastuuhenkilön toimesta.

SIL 16 toimilupa

Kuin lentäjän lupakirja – kuvaa parhaiten SIL 16 toimilupaa. Se tarjoaa kerhoille ja sen jäsenille väylän joustavampaan harrastamiseen avoimen luokan rajoituksia vapaammin kenttien ulkopuolella. Se on viranomaisen liitolle myöntämä valtakunnallinen erityisen toimintakategorian lupa.

 

Luvan avulla harrastustoimintaa voi harjoittaa eri paikoissa eli kerho voi järjestää helposti tapahtumia ja jäsenten toiminta ei ole sidottu kenttäalueeseen. Lupa perustuu turvallisuustoiminnan osaamiseen, joka saavutetaan koulutuksella ja näyttötutkinnolla.

Kerho voi liittyä lupajärjestelmään halutessaan ja liitto tarjoaa valmiin prosessin, koulutuksen ja työvälineet.

DSC04263.JPG
bottom of page